Heb je een klacht over je verloskundige?

Heb je een klacht over je verloskundige?

Bij Praktijk Wiersma streven we naar een deskundig en prettig contact met onze cliënten. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt over je verloskundige. We willen graag dat je je gehoord voelt en dat eventuele zorgen of ontevredenheid serieus worden genomen. Volg daarom onderstaande procedure om je klacht te bespreken en op te lossen.

Procedure:

  1. Bespreek je klacht met je verloskundige

Heb je vragen, twijfels of ben je ergens ontevreden over? Bespreek dit dan direct met je verloskundige. Zij staat open voor een rustig gesprek en wil graag naar je luisteren.

  1. Schakel een klachtenfunctionaris in

Kom je er niet samen met de verloskundige uit of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris waaraan je verloskundige is verbonden. Zij kunnen je informeren over je rechten, adviseren en helpen bij het indienen van een klacht. De klachtenfunctionaris is onpartijdig en alles wat je met hen deelt, wordt vertrouwelijk behandeld.

Je kunt contact opnemen met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl.

De verloskundige zal samen met de klachtenfunctionaris proberen je klacht binnen zes weken af te handelen.

Mocht het niet lukken om tot een bevredigende oplossing te komen met de verloskundige en de klachtenfunctionaris, dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie zal je klacht onderzoeken en beoordelen of deze gegrond is. De uitspraak van de Geschilleninstantie is bindend.

Meer informatie is te vinden op de website www.geschilleninstantieverloskunde.nl.

Bij Praktijk Wiersma vinden we het belangrijk dat je vertrouwen hebt in de zorg die we bieden. We hopen dan ook dat eventuele klachten op een goede en respectvolle manier kunnen worden opgelost.

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 030-2254713 Neem contact op